2 feb 2024
Seizoensfavorieten: de Scene in de zomer
Zodra de eerste zonnestralen door de grote ramen van The Scene vallen, verandert alles. De sfeer wordt lichter, de muziek luchtiger en op het menu verschijnen zomerse specials die je bijna doen vergeten dat je nog midden in de stad zit.
Zodra de eerste zonnestralen door de grote ramen van The Scene vallen, verandert alles. De sfeer wordt lichter, de muziek luchtiger en op het menu verschijnen zomerse specials die je bijna doen vergeten dat je nog midden in de stad zit.
Onze zomer begint met eenvoud: rijpe tomaten, burrata, basilicum. Maar dan komt de twist – gegrilde abrikozen bij de salade, een scheut limoncello door de dressing, huisgemaakte focaccia met rozemarijn en zeezout.
Het terras vult zich met gesprekken, glazen rosé en klaterend bestek. Binnen is het koel, met gordijnen die zachtjes bewegen in de bries. Gasten komen lunchen na een wandeling langs het IJ, of duiken juist even de rust in tussen afspraken door.
Chef Diego werkt ’s zomers met andere energie. "Zomer betekent snelheid en lichtheid. De gerechten moeten dansen op het bord – fris, maar toch gelaagd."
Onze zomeraanraders:
Salade met burrata, gegrilde perzik en munt
Pasta met courgette, citroen en bottarga
Ijskoffie met kardemomroom
En ja, als het écht warm wordt, maken we granita van vers fruit en serveren we die met een shot espresso. Sicilië meets The Scene.
Of je nu binnen zit in de schaduw of buiten in het licht: de zomer smaakt bij ons nergens zo als hier.
Kom je langs? Neem een zonnebril mee. Wij zorgen voor de rest.